در این مطلب به معرفی شیشه سوپر کلیر super clear glass ، انواع و قیمت آن می پردازیم. شیشه و نحوه تولید آن همزمان با رشد تکنولوژی شاهد پیشرفتهای چشمگیری بوده است. امروزه شیشههای تولید شده دارای کیفیت بالا بوده و ناخالصیهای آن تقریباً به صفر رسیده است. شیشههای مدرن دارای شفافیت بسیار بالایی هستند. یکی از این شیشههای باکیفیت و شفاف شیشه سوپر کلیر است. این شیشه به شیشه با آهن کم low iron glass نیز معروف است. در ادامه این مطلب با این نوع از شیشهها بیشتر آشنا خواهید شد.
شیشه کریستالی نوعی شیشه شفاف است که از درصد خلوص بالایی برخوردار است. شیشههای سوپر کلیر به عنوان زیرمجموعه شیشه کریستالی شناخته میشوند. این نوع از شیشهها میتوانند در ضخامتهای بین 4 تا 15 میلیمتر تولید شوند.
خلوص بالا در این شیشه باعث میشود تا میزان پودر شدن آن در زمان شکستن بیشتر باشد. هر چه میزان خلوص افزایش یابد، به همان میزان ویژگی پودر شدگی نیز افزایش خواهد یافت. درون این نوع شیشهها از اکسید سرب استفاده شده و در صورتی که میزان استفاده از این ماده بیش از ۲۴ درصد نسبت به کل مواد بکار رفته باشد، به آن شیشه از نوع سوپر کلیر میگویند.
تمام شیشه های شفاف معمولی دارای رنگ سبز روشن هستند که به دلیل وجود آهن در شیشه ایجاد می شود.اکسید آهن از شن یا کاسه ای که شیشه در آن ذوب شده است به دست می آید. هر چه سطح آهن بالاتر باشد، رنگ سبزتر است.هرچه سطح آهن پایین تر باشد، شفاف تر می شود.این باعث می شود که سطح آهن پایین باعث افزایش جریان طبیعی نور از طریق شیشه شود.
هر چه شیشه ضخیم تر باشد، رنگ مایل به سبز بیشتر به چشم می آید.شما می توانید این را در ظروف آشپزی شیشه ای خود نیز مشاهده کنید.رنگ مایل به سبز هنگام نگاه کردن به لبه یک تکه شیشه یا آینه بریده شده در خانه بیشتر به چشم می خورد.شیشه شفاف معمولی دارای لبه سبز بسیار تیره خواهد بود.این امر به ویژه در مورد شیشه های سنگین مانند درهای دوش بدون قاب ضخیم صادق است.اغلب، رنگ سبز برای چشم خوشایند است و با برجسته کردن ضخامت شیشه، حس دوام و کیفیت را القا می کند.با این حال، گاهی اوقات برای جلوگیری از تغییر رنگ موردی که می خواهید در پشت شیشه سفارشی به آن نگاه کنید، به وضوح بیشتری نیاز دارید.
میزان شفافیت انواع شیشهدرست است که از شیشه سوپر کلیر بعنوانن یکی از شفاف ترین شیشه ها نام می بریم. اما شیشه شفاف انواع دیگری هم دارد که در زیر براساس میزان شفافیت رتبه بندی می کنیم:
شیشه کریستال استاندارد بلژیکی > شیشه کریستال استاندارد چینی > شیشه وین وایت > شیشه کریستال > شیشه سوپر کلیر > شیشه mq کلیر > شیشه ساده
تفاوت شیشه معمولی یا ساده با شیشه سوپرکلیر
ممکن است برای استفاده از این نوع شیشه به دنبال تهیه آن از فروشگاههای مختلف باشید. به همین دلیل با داشتن اطلاعات کافی در مورد این نوع شیشه بهتر میتوان شیشههای سوپر کلیر را از نوع معمولی تشخیص دهید. برای تشخیص شیشه معمولی از نوع سوپر کلیر بهتر است به لبههای شیشه توجه شود.
شیشههای معمولی دارای مغزی سبز رنگ هستند. در حالیکه شیشههای کریستالی و یا سوپر کلیر دارای مغزی سفید و یا آبی مایل به فیروزهای هستند. قیمت خرید این نوع شیشه نیز با توجه به ابعاد و ضخامت آن محاسبه میشود. البته بهتر است در این مواقع به جای توجه به قیمت شیشه، به کیفیت ساخت و شفافیت آن توجه شود. عوامل دیگری نیز میتوانند روی قیمت شیشه سوپر کلیر مؤثر باشند. این موارد شامل ضخامت شیشه، میزان شفافیت، ابعاد و کیفیت شیشه است. بدین ترتیب نمیتوان یک قیمت واحد روی این نوع شیشه گذاشت. از طرفی فروش آن به دو نوع خام و سکوریت نیز قیمت آن را تغییر خواهد داد.
ویژگی شیشه سوپرکلیر
شیشه نوع سوپر کلیر یا همان اکستراکلیر در بین انواع مختلف شیشهها دارای بالاترین کیفیت و شفافیت بوده و به همین دلیل چنین نامی روی آن گذارده شده است. شفافیت بالای این نوع شیشه آن را برای استفاده در صنعت ساختمان، معماری و دکوراسیون مناسب کرده است.
شیشه شفاف سوپر کلیر با خلوص بسیار بالا دارای مغزی آبی رنگ هستند و در صورتی که رنگ مغزی آنها متمایل به سبز باشد، میزان خلوص پایینتر است. هیچ جلوه بصری مایل به سبز مانند شیشه شفاف معمولی وجود ندارد، چه از جلو و چه از پهلو…
کریستال سرب در بین مواد سازنده این نوع شیشه قرار دارد. این ماده با افزایش ضریب شکست نور باعث افزایش شفافیت شیشه سوپر کلیر میشود. به دلیل داشتن سختی پایین در این نوع شیشهها، شکلپذیری و تراش آنها نیز بهتر انجام میشود. وضوح دید و نمایش بهتر رنگها بهمراه انتقال نور بیشتر و ایمنی بالا از دیگر ویژگیهای این نوع شیشهها هستند.
عبور نور مرئی تا 91%
کیفیت داخلی پایدار، نرخ خود انفجاری پایین پس از تلطیف
کاهش سطح اعوجاج در طول زمان، سطح صاف بدون موج
ویژگی های شیشه سوپرکلیر به طور کلی مستقل از ضخامت هستند.بدین مفهوم که ضخامت موجب تغییر ویژگی این نوع شیشه نمی شود.
در این جدول اعداد مربوط به درصد میزان عبور نور، رفلکس یا بازتاب نور، میزان جذب نور خورشید در شیشه سوپر کلیر با ضخامت های متفاوت را مشاهده می کنید:
کاربرد شیشه سوپرکلیر
این نوع شیشه به دلیل شفافیت زیاد کاربردهای فراوانی دارد. از طرفی این شیشه در اشکال و اندازههای مختلف تولید میشود. به همین دلیل میتواند در دکوراسیون و معماری مورد استفاده قرار بگیرد. در واقع شیشههای سوپر کلیر یکی از متریالهای اصلی مهندسان معماری در طراحی داخلی و خارجی ساختمانها محسوب میشود.
بیشترین کاربرد این نوع شیشه در ساخت راهروها و تراسهای شیشهای، پله و کف و همچنین دربهای اتوماتیک و کشویی، ویترین فروشگاهها، پارتیشن و آسانسور، استخر و لوازم دکوری، دوش شیشهای و آکواریوم است. البته موارد مصرف این نوع شیشه بسیار بیشتر از گزینههای گفته شده است.
انواع شیشه سوپرکلیر
شیشههای سوپر کلیر در انواع و اشکال مختلف ساخته و به بازار عرضه میشوند. هر کدام از آنها نیز برای کاربردهای متنوعی مورد استفاده قرار میگیرند. برای درک بهتر کاربرد شیشه سوپرکلیر در نظر بگیرید که در هر جایی که از شیشه ساده خام استفاده می شود می توان از شیشه سوپرکلیر استفاده کرد با این تفاوت که کیفیت شیشه، مقاومت شیشه و همچنین شفافیت آن بسیار بالاتر است.
شیشه دوجداره سوپرکلیر
یکی از پرکاربردین نوع استفاده از شیشه سوپرکلیر نوع دوجداره آن است. سوپرکلیر دوجداره بصورت سکوریت یا خام در انواع پروژه های ساختمانی استفاده می شود.
اما در ابتدا این سوال مطرح می شود که در هنگام تعویض پنجره قدیمی یا استفاده در پروژه ساختمانی از این شیشه کلیر استفاده کنیم یا شیشه ساده؟
با توجه به اختلاف قیمت شیشه دوجداره ساده و شیشه دوجداره سوپر کلیر، در صورتی که ابعاد شیشه پنجره های شما بزرگ نیست (کوچکتر از ۲ مترمربع) پیشنهاد استفاده از شیشه دوجداره ساده است.
در اکثر پروژه های ویلایی که از پنجره های اورسایز (ابعاد بزرگ تر از استاندارد) استفاده می شود بدلیل بزرگ بودن شیشه، پیشنهاد می کنیم از شیشه سکوریت سوپرکلیر استفاده شود.
بدلیل آنکه با توجه به وضعیت صادرات بی رویه شیشه، شیشه های موجود در کشور از لحاظ کیفیت در رده پایین تری قرار گرفته اند و امکان وجود موج، خط، جوش و لک در شیشه بسیار است که در شیشه بزرگتر نمایان تر است.
در پنجره های آلومینیوم ترمال بریک نیز اکثرا از شیشه سوپرکلیر استفاده می شود.
شیشه رنگی یا رفلکس کلیر
علاوه بر شیشههای ساده، شیشه سوپر کلیر رنگی نیز در بازار موجود است که میتوان از آنها برای مصارف مختلف استفاده کرد. رنگهای آن نیز معمولاً دودی، مسی، طلایی، برنزی و… هستند.
لمینت کلیر
نوع دیگری از شیشه سوپر شفاف در بازار وجود دارد که به نوع لمینت معروفند. این نوع شیشه نسبت به مدل تک لایه از مقاومت بیشتری برخوردار است. در واقع این شیشه از دولایه شیشه سوپرکلیر تشکیل شده که در وسط آن طلق لمینت شفاف کار شده است.
شیشه شفاف طرح دار
در بین شیشههای تولیدی، نوع طرحدار آن نیز وجود دارد که روی آن طرحهایی با استفاده از دستگاه سندبلاست حک شده است. این نوع شیشهها در دکوراسیون بسیار مورد استفاده قرار میگیرند. نوع اسید کاری این شیشهها نیز وجود دارند که در آن با استفاده از اسید سطح شیشه را طرح دار میکنند.
قیمت شیشه سوپر کلیر
قیمت شیشه سوپر کلیر به عوامل مختلفی بستگی دارد:
ضخامت شیشه سوپرکلیر
چند جداره بودن بطور مثال شیشه دوجداره سوپرکلیر
میزان شفافیت شیشه – نوع شیشه کلیر
خام یا سکوریت بودن شیشه
در قسمت زیر قیمت شیشه های MQ کلیر در ضخامت های ۴ تا ۱۰ میلیمتر، شیشه سوپرکلیر در ضخامت ۴ تا ۱۲ میلیمتر، شیشه کریستال استاندارد بلژیکی و چین در صخامت ۴ تا ۱۰ میلیمتر و شیشه وین وایت در ضخامت ۴ تا ۱۵ میلیمتر را بیان کردیم.
نحوه تولید شیشه سوپرکلیر
این نوع شیشه در کورههای مخصوص با دمای ۱۲۰۰ درجه سانتیگراد تهیه میشود. در زمان تهیه نیز اکسید سرب با توجه به میزان خلوص مورد نیاز به مواد اضافه خواهد شد. در این شرایط سرب کاملاً اکسید شده و باعث افزایش چگالی شیشه میشود. در صورتی که سرب به طور کامل اکسید نشود، رنگ ناخوشایندی را به شیشه میدهد. وظیفه دیگر بخشهای ساخت این نوع شیشه بر عهده دمندهها است که با توجه به قدرت فیزیکی و کنترل نفس میتوانند با مهارت خاص خود، این مواد مذاب را شکل دهند. شکل نهایی این نوع شیشهها نیز توسط قالبها و بلوکها ایجاد خواهد شد. شیشه در اثر ریختن درون قالب به سرعت سرد شده و شکل آن را به خود میگیرد.